Voorlichting

 

Samen maken we jouw toekomst!

 

HBM is een aandachtsmavo. Het is een kleine school waar je als leerling graag bent en waar iedereen zijn of haar plekje kan vinden. Dat lukt ons door al onze leerlingen veel aandacht te geven. Alle klassen hebben twee mentoren. In een speciaal mentoruur bespreek je met hen schoolzaken, studieresultaten of persoonlijke zaken.

 

Huiswerkvrij

HBM is vanaf schooljaar 2018/2019 een huiswerkvrije mavo. Dat betekent dat je je huiswerk zo veel mogelijk op school doet. En dus niet thuis! Want thuis heb je genoeg andere dingen te doen en je ouders ook.

 

Sportmavo

Vind jij het leuk om te sporten en wil jij goed worden in allerlei verschillende sporten? Dan kan je bij ons op school kiezen voor de sportmavo. Dit betekent dat jij vier uur extra sport per week gaat beoefenen. Met de sportklas ga jij bijvoorbeeld skiën, snowboarden, voetballen, surfen en boogschieten. Op de HBM is het mogelijk om eindexamen te doen in sport.

 

Businessmavo

Op de HBM leer jij hoe je een eigen bedrijf kunt starten. Dit doe je natuurlijk niet helemaal alleen maar samen met docenten en specialisten. Jij kunt jouw bedrijf helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Geen enkel idee is te gek! Je leert hoe je het beste met klanten om kunt gaan en hoe jij jouw bedrijf bekend maakt via social media of een website.

 

En verder?

Wij zijn een kleine school. Hierdoor kunnen wij jouw prestaties goed in de gaten houden en je helpen om nog meer uit jezelf te halen. Wij hebben bijvoorbeeld een havo kansklas voor leerlingen die willen proberen op de havo terecht te komen.

Ook heel bijzonder is dat wij bij ons op school het vak Kunstplein hebben! Bij kunstplein volg je Textiele werkvormen, Muziek en Theater. Om de zes weken mag jij de sfeer van één van deze vakken proeven. Bij ons op de HBM kan je zelfs eindexamen te doen in Textiele werkvormen. Handig als jij bijvoorbeeld later de mode in wilt.

 

 

Doe mee!

Op onze kleine school hebben we veel mogelijkheden om samen jouw toekomst te maken! Doe mee én schrijf je nu in!

 

Proeflessen
Kom een proefles meedraaien door een mailtje te sturen naar gastlessen@dehbm.nl 
Vermeld in het mailtje je naam en de basisschool en op welke datum je wilt komen.
Datum: 28 november 2018 14.00 – 16.00 uur
Datum: 13 februari 2019 14.00 – 16.00 uur

 

Open Dag
Tijdens de open dag krijg je de mogelijkheid om de school te bezoeken. Door te praten met een aantal docenten en leerlingen, kun je ontdekken of de HBM bij jou past.
Datum: 8 februari 2019 – 14.30 uur – 19.00 uur

 

Informatieavond
Speciaal voor ouders van leerlingen uit groep 8 organiseren wij een informatieavond.
Datum: 13 februari 2019 – 19.00 uur

 

Scholenmarkt
Eind november houdt het vo-onderwijs in de regio Haarlem-Zuid en omliggende gemeenten een scholenmarkt in Sportplaza Groenendaal, Sportparklaan 16, Heemstede. Ouders en leerlingen kunnen dan kennismaken met alle scholen uit regio Zuid-Kennemerland. De HBM is één van de deelnemende scholen.
Datum: 22 november 2018 – 19.00 uur – 21.00 uur

 

Inschrijfdagen
Op deze data kunt u samen langs komen om in te schrijven:

Woensdag 6 maart 2019, 14.00-17.00 u.

Donderdag 7 maart 2019, 16.00-18.00 u.

Maandag 11 maart 2019, 19.00-21.00 u.

Haemstede-Barger-Mavo-HBM-middelbare-school-Heemstede-school-gebouw
Wist je dat…
…de kantine lekker gezonde broodjes en snacks verkoopt?