HBM, dé (t)huiswerkvrije mavo!

 

Wélke mavo – opleiding je bij ons ook kiest, je werkt op de HBM altijd (t)huiswerkvrij.

 

HBM is vanaf schooljaar 2018/2019 een huiswerkvrije mavo. Dit betekent dat je je huiswerk zo veel mogelijk op school doet. En dus niet thuis! Want thuis heb je genoeg andere dingen te doen. En je ouders ook.

 

Daarom:

  • Krijg je op school voldoende tijd voor je huiswerk onder begeleiding van je (vak)docenten.
  • Zorgen we er samen voor dat het af komt.
  • En helpen we je daar graag bij!

 

Maar als je een toets hebt, is wat extra aandacht voor dat vak natuurlijk altijd goed.

 

Samen maken wij jouw toekomst!

HBM is een aandachtsmavo. Het is een kleine school waar je als leerling graag bent en waar iedereen zijn of haar plekje kan vinden. Dat lukt ons door al onze leerlingen veel aandacht te geven. Alle klassen hebben twee mentoren. In een speciaal mentoruur bespreek je met hen schoolzaken, studieresultaten of persoonlijke zaken.

(T)huiswerkvrij

HBM is vanaf schooljaar 2018/2019 een huiswerkvrije mavo. Dat betekent dat je je huiswerk zo veel mogelijk op school doet. En dus niet thuis! Want thuis heb je genoeg andere dingen te doen en je ouders ook.

 

Sportmavo

Vind jij het leuk om te sporten en wil jij goed worden in allerlei verschillende sporten? Dan kan je bij ons op school kiezen voor de sportmavo. Dit betekent dat jij vier uur extra sport per week gaat beoefenen. Met de sportklas ga jij bijvoorbeeld skiën, snowboarden, voetballen, surfen en boogschieten. Op de HBM is het mogelijk om eindexamen te doen in sport.

 

Businessmavo

Op de HBM leer jij hoe je een eigen bedrijf kunt starten. Dit doe je natuurlijk niet helemaal alleen maar samen met docenten en specialisten. Jij kunt jouw bedrijf helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Geen enkel idee is te gek! Je leert hoe je het beste met klanten om kunt gaan en hoe jij jouw bedrijf bekend maakt via social media of een website.

 

En verder?

Wij zijn een kleine school. Hierdoor kunnen wij jouw prestaties goed in de gaten houden en je helpen om nog meer uit jezelf te halen. Wij hebben bijvoorbeeld een havo kansklas voor leerlingen die willen proberen op de havo terecht te komen.

Ook heel bijzonder is dat wij bij ons op school het vak Kunstplein hebben! Bij kunstplein volg je Textiele werkvormen, Muziek en Theater. Om de zes weken mag jij de sfeer van één van deze vakken proeven. Bij ons op de HBM kan je zelfs eindexamen te doen in Textiele werkvormen. Handig als jij bijvoorbeeld later de mode in wilt.

Belangrijke data

26 juni 2024 
Kennismakingsmiddag
nieuwe brugklasleerlingen

Wist je dat…
…de HBM elk jaar een wintersportkamp organiseert?