HBM onderdeel van ROSA

De Haemstede-Barger Mavo maakt deel uit van de ROSA. ROSA staat voor Regionale OpleidingsSchool Amstelland (ROSA) : een samenwerkingsverband van twaalf VO-scholen in de regio Amstelland en zes Amsterdamse lerarenopleidingen. De partners zijn samen verantwoordelijk voor het opleiden van leraren in het eerste- en tweedegraads gebied.

De opleidingsschool biedt studenten een breed scala aan opleidingsmogelijkheden, uitstekende faciliteiten en een uitdagende leeromgeving!

De Haemstede-Barger Mavo als opleidingsschool

De HBM wil graag een lerende organisatie zijn. Als student doorloop je het werkplek-leren dan ook als volwaardig lid van het team. Jouw inbreng, ontwikkeling en initiatief worden gewaardeerd. Dit betekent dat je niet alleen kennis maakt met jouw eigen vak, maar met de schoolorganisatie als geheel. Aanwezigheid bij rapportvergaderingen, teamvergaderingen, scholingsmomenten en activiteiten behoren dan ook bij het werkplek-leren.

Tijdens het werkplek-leren word je begeleid door een gecertificeerd werkplek-begeleider van jouw eigen vak. Deze werkplek-begeleider is jouw eerste aanspreekpunt. Samen met je werkplek-begeleider reflecteer je op jouw ontwikkelingen tijdens de stage. Dit gebeurt op basis van je POP.

De schoolopleider, Ilan van Veen, bewaakt het proces van het werkplek-leren en is het aanspreekpunt voor zowel de student als de werkplek-begeleider. Hij draagt ook zorg voor de organisatie van de schoolgroep bijeenkomsten. Je kunt hem mailen voor meer informatie op: ve@haemstede-barger.nl

Haemstede-Barger-Mavo-Regionale-Opleidingsschool-Amstelland-ROSA
Haemstede-Barger-Mavo-HBM-middelbare-school-Heemstede-leerling-2
Wist je dat…