Gezonde school

Kinderen die gezond eten op school leveren betere prestaties, zijn langer geconcentreerd en minder geprikkeld blijkt uit diverse onderzoeken, waaronder een Engels onderzoek aan de universiteit van Hull.

 

Op de HBM voelen wij de verantwoordelijkheid om ook op school de leerlingen gezonde keuzes aan te bieden. Daarom hebben wij gekozen om geen automaten meer in school te hebben waar ongezond eten aangeboden wordt. We hebben een kantine waarin gezondere keuzes voor leerlingen worden aangeboden.

 

Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum bestaat een gezonde schoolkantine voor minimaal 80% uit betere keuzes, zoals veel Schijf van Vijf producten met fruit, broodjes, salades en maximaal 20% producten buiten de Schijf van Vijf (zoals koek, snoep en snacks). Met onze kantine voldoen wij aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de kantinescan.

 

Met onze kantine hebben wij een gouden Schoolkantine Schaal 2021 – 2022 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat het Voedingscentrum zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Wist je dat…
…het schoolplein A&B Poelplein heet? Vernoemd naar mevrouw Anneke de Poel, een lerares geschiedenis die jarenlang les gegeven heeft en haar man Bob die helaas veel te vroeg is overleden en ook op de HBM werkte.