Organisatie

Schoolleiding HBM

De Haemstede Barger Mavo (HBM) telt ongeveer 50 medewerkers. De schoolleiding stuurt de organisatie aan. 

hbm-karin-tamis-image

Directeur 
Mervrouw K. Tamis 
E-mail: k.tamis@dehbm.nl  

Teamleider 
Meneer J Levison 
E-mail: J.levison@dehbm.nl 

Teamleider 
Meneer I.M. van Veen 
E-mail: i.vanveen@dehbm.nl 

Docenten en OOP

In de schoolgids die u kunt vinden bij ‘Downloads’ ziet u een overzicht van het team van de HBM.  

Samenwerking tussen de ouders en de school

Iedere ouder kan in de ouderraad komen. Per leerjaar proberen we ouders te vinden die zitting nemen in de ouderraad. De raad wil het contact en de samenwerking tussen de ouders en de school zo goed mogelijk houden. Bovendien zet de ouderraad zich, net als de leerkrachten, in voor een veilige en sfeervolle school. 

Leden van de ouderraad

De namen van de leden van de ouderraad kunt u vinden in de schoolgids.

Medezeggenschapsraad

De MR vergadert ongeveer eens per zes weken over allerlei zaken die de school betreffen. Alle MR-vergaderingen zijn openbaar. De vergaderingen vinden plaats in de avonduren. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een vergadering? Mail dan naar hbmmr@dehbm.nl 

Meer informatie?

Wanneer u vragen of informatie heeft voor de MR kunt u dit mailen aan hbmmr@dehbm.nl. Ook de notulen van de vergaderingen zijn via deze email adres op te vragen.

We streven ernaar de klassen niet te groot te maken met gemiddeld 26 leerlingen. Soms komt het voor dat de klas toch groter is. Maximaal 30 leerlingen proberen we te plaatsen in één klas.

Op de HBM haal je het vmbo-tl (mavo) diploma.

In de onderbouw (klas 1 en 2) mag je niet van het schoolplein af. In de bovenbouw mag dit wel.

In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die les. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn.
Via het programma CUP schrijf je in op de flexuren. Je kan dan kiezen uit stilte uren, werk uren en begeleidingsuren. Je kiest minimaal 10 en maximaal 15 flexuren.

Je kan bij elke docent hulp vragen als je iets niet begrijpt. Elke docent geeft begeleidingsuren waarop je kan inschrijven. Tijdens dit soort uren kan je onder begeleiding van een vakdocent werken aan het vak dat je moeilijk vindt. Ook kan je altijd terecht bij één van je mentoren.