Begeleiding

Aandacht aan begeleiding

De HBM is een school waar je als leerling graag bent, waar je werkt aan je toekomst en waar iedereen zijn/haar plekje kan vinden. Daarom besteden we veel aandacht aan de begeleiding van al onze leerlingen. 

Pedagogische driehoek van ouders, leerling en school

Voor de begeleiding van leerlingen zijn de mentoren, trajectbegeleiders, zorgcoördinator en teamleiders in beeld. Als het nodig is, betrekken we er ook gekwalificeerde medewerkers van buiten de school bij. Onze begeleiding begint al bij de eerste stap die leerlingen als brugklasser in de school zetten. Zo zorgen we ervoor dat elke nieuwe leerling zich welkom voelt.

Vier jaar lang besteden we veel aandacht aan

  • Studiebegeleiding 
  • Sociaal-emotionele begeleiding 
  • Loopbaanoriëntatie 
  • Keuzebegeleiding 

De teamleiders van de school geven leiding aan het onderwijs en waarborgen, ook op de lange termijn, de kwaliteit. Zo is er voor onze leerlingen een constante leerlijn van het eerste jaar tot en met de examenklas. 

Tijdens de flexuren kunnen de leerlingen kiezen uit stilte uren om te studeren, werkuren om maakwerk te maken of begeleidingsuren om onder begeleiding van een vakdocent extra ondersteuning te krijgen bij een gekozen vak. 

Ik heb het hier erg naar mijn zin. De docenten kennen allemaal je naam. Ik vind het vooral chill dat ik mijn huiswerk al af heb voordat ik naar huis ga. Zo heb ik thuis meer tijd om te chillen!

Ronaldo – Leerling HBM

We streven ernaar de klassen niet te groot te maken met gemiddeld 26 leerlingen. Soms komt het voor dat de klas toch groter is. Maximaal 30 leerlingen proberen we te plaatsen in één klas.

Op de HBM haal je het vmbo-tl (mavo) diploma.

In de onderbouw (klas 1 en 2) mag je niet van het schoolplein af. In de bovenbouw mag dit wel.

In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die les. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn.
Via het programma CUP schrijf je in op de flexuren. Je kan dan kiezen uit stilte uren, werk uren en begeleidingsuren. Je kiest minimaal 10 en maximaal 15 flexuren.

Je kan bij elke docent hulp vragen als je iets niet begrijpt. Elke docent geeft begeleidingsuren waarop je kan inschrijven. Tijdens dit soort uren kan je onder begeleiding van een vakdocent werken aan het vak dat je moeilijk vindt. Ook kan je altijd terecht bij één van je mentoren.