Opleidingsschool
Home » Onze school » Opleidingsschool
Onze school
HBM onderdeel van ROSA
De HBM is partner van de Regionale Opleidingsschool Amstelland e.o.
Dit partnerschap bestaat uit zestien VO-scholen en zes Amsterdamse lerarenopleidingen. De scholen bevinden zich in en rond Amsterdam, Amstelveen en de Haarlemmermeer. De partners zijn samen verantwoordelijk voor het opleiden van eerste- en tweedegraads docenten. Daarnaast wordt binnen het partnerschap actief samengewerkt op het gebied van inductie-trajecten voor starters, voortgezette professionalisering en onderzoek.
Voor meer informatie en stagemogelijkheden, klik op de ROSA button!
De HBM als opleidingsschool
De HBM wil graag een lerende organisatie zijn. Als student doorloop je het werkplek-leren dan ook als volwaardig lid van het team. Jouw inbreng, ontwikkeling en initiatief worden gewaardeerd. Dit betekent dat je niet alleen kennis maakt met jouw eigen vak, maar met de schoolorganisatie als geheel. Aanwezigheid bij rapportvergaderingen, teamvergaderingen, scholingsmomenten en activiteiten behoren dan ook bij het werkplek-leren.
Tijdens het werkplek-leren word je begeleid door een gecertificeerd werkplek-begeleider van jouw eigen vak. Deze werkplek-begeleider is jouw eerste aanspreekpunt. Samen met je werkplek-begeleider reflecteer je op jouw ontwikkelingen tijdens de stage. Dit gebeurt op basis van je POP.
De schoolopleiders, Bianca van Esch en Menne Meijs, bewaken het proces van het werkplek-leren en zijn het aanspreekpunt voor zowel de student als de werkplek-begeleider. Zij dragen zorgen voor de organisatie van de schoolgroep bijeenkomsten. Je kunt hen mailen voor meer informatie op: stage@haemstede-barger.nl
Ik ben Arif en ik zit in de brugklas op de HBM. Ik heb gekozen voor de businessklas. Ik vind het echt heel leuk. We doen allemaal dingen die te maken hebben met ondernemen en economie. We zijn net begonnen met het ontwerpen van een eigen logo. Die gaan we dan afdrukken op onze eigen hoodie. Echt heel vet!
Arif – Leerling HBM
We streven ernaar de klassen niet te groot te maken met gemiddeld 26 leerlingen. Soms komt het voor dat de klas toch groter is. Maximaal 30 leerlingen proberen we te plaatsen in één klas.
Op de HBM haal je het vmbo-tl (mavo) diploma.
In de onderbouw (klas 1 en 2) mag je niet van het schoolplein af. In de bovenbouw mag dit wel.
In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die les. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn.
Via het programma CUP schrijf je in op de flexuren. Je kan dan kiezen uit stilte uren, werk uren en begeleidingsuren. Je kiest minimaal 10 en maximaal 15 flexuren.
Je kan bij elke docent hulp vragen als je iets niet begrijpt. Elke docent geeft begeleidingsuren waarop je kan inschrijven. Tijdens dit soort uren kan je onder begeleiding van een vakdocent werken aan het vak dat je moeilijk vindt. Ook kan je altijd terecht bij één van je mentoren.