Gezonde school

Gezonde schoolvoeding voor betere leerprestaties en welzijn

Kinderen die gezond eten op school leveren betere prestaties, zijn langer geconcentreerd en minder geprikkeld blijkt uit diverse onderzoeken, waaronder een Engels onderzoek aan de universiteit van Hull. 

Op de HBM voelen wij de verantwoordelijkheid om ook op school de leerlingen gezonde keuzes aan te bieden. Daarom hebben wij gekozen om geen automaten meer in school te hebben waar ongezond eten aangeboden wordt. We hebben een kantine waarin gezondere keuzes voor leerlingen worden aangeboden. 

Ik ben Ella en ik zit in de brugklas op de HBM. Ik heb gekozen voor de sportklas. Bij de sportklas heb je extra gym in de week. Je gaat ook heel veel verschillende sporten doen. Zo doen wij aan kickboksen, bubbelbal en allerlei andere sporten! Het is echt heel cool!

Ella – Leerling HBM

Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum bestaat een gezonde schoolkantine voor minimaal 80% uit betere keuzes, zoals veel Schijf van Vijf producten met fruit, broodjes, salades en maximaal 20% producten buiten de Schijf van Vijf (zoals koek, snoep en snacks). Met onze kantine voldoen wij aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de kantinescan. 

Met onze kantine hebben wij een gouden Schoolkantine Schaal 2021 – 2022 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat het Voedingscentrum zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.  

We streven ernaar de klassen niet te groot te maken met gemiddeld 26 leerlingen. Soms komt het voor dat de klas toch groter is. Maximaal 30 leerlingen proberen we te plaatsen in één klas.

Op de HBM haal je het vmbo-tl (mavo) diploma.

In de onderbouw (klas 1 en 2) mag je niet van het schoolplein af. In de bovenbouw mag dit wel.

In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die les. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn.
Via het programma CUP schrijf je in op de flexuren. Je kan dan kiezen uit stilte uren, werk uren en begeleidingsuren. Je kiest minimaal 10 en maximaal 15 flexuren.

Je kan bij elke docent hulp vragen als je iets niet begrijpt. Elke docent geeft begeleidingsuren waarop je kan inschrijven. Tijdens dit soort uren kan je onder begeleiding van een vakdocent werken aan het vak dat je moeilijk vindt. Ook kan je altijd terecht bij één van je mentoren.