Open dagen

Wélke mavo – opleiding je bij ons ook kiest, je werkt op de HBM altijd (t)huiswerkvrij. 

Wat fijn dat u geïnteresseerd bent in de open dag van de HBM. Op 7 februari bent u van harte welkom in de school. Wij hebben een programma samengesteld waarin de verschillende onderdelen van de HBM worden uitgelicht. Hoe hebben we de (T)huiswerkvrije school ingericht en welke mogelijkheden zijn er wat betreft de Sportmavo, de Businessmavo en de havo- kansklas. Daarnaast vertellen wij meer over de begeleiding van leerlingen in de school. Ook zijn er volop mogelijkheden om met leerlingen en docenten in gesprek te gaan. Voorafgaan aan de open dag is er een op woensdag 22 januari een informatieavond voor groep 8 ouders. Tijdens deze avond presenteren wij onze werkwijze. 

Open dag HBM: vrijdag 7 februari 2025 15.00 – 19.00. 

Informatieavond groep 8 ouders: woensdag 22 januari 2025  

deHBM-open-dag-tekst

Thuiswerkvrije mavo

Hoe hebben we de (T)huiswerkvrije school ingericht en welke mogelijkheden zijn er wat betreft de Sportmavo, de Businessmavo en de havo-kansklas. Daarnaast vertellen wij meer over de begeleiding van leerlingen in de school.

We streven ernaar de klassen niet te groot te maken met gemiddeld 26 leerlingen. Soms komt het voor dat de klas toch groter is. Maximaal 30 leerlingen proberen we te plaatsen in één klas.

Op de HBM haal je het vmbo-tl (mavo) diploma.

In de onderbouw (klas 1 en 2) mag je niet van het schoolplein af. In de bovenbouw mag dit wel.

In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die les. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn.
Via het programma CUP schrijf je in op de flexuren. Je kan dan kiezen uit stilte uren, werk uren en begeleidingsuren. Je kiest minimaal 10 en maximaal 15 flexuren.

Je kan bij elke docent hulp vragen als je iets niet begrijpt. Elke docent geeft begeleidingsuren waarop je kan inschrijven. Tijdens dit soort uren kan je onder begeleiding van een vakdocent werken aan het vak dat je moeilijk vindt. Ook kan je altijd terecht bij één van je mentoren.