Aanmelden brugklas 25 - 26

Aanmelden

Voor het schooljaar 2025-2026 verloopt de aanmeldprocedure in Zuid-Kennemerland (regio Haarlem) digitaal. Dat wordt nu niet meer via de website van onze school gedaan, maar via www.de-overstap.nl. Dit is de website waar je het digitale aanmeldformulier vanaf maart 2025 kunt invullen. 
Ouder(s)/ verzorger(s) ontvangen via de basisschool een inlogcode. 

Ouders met kinderen die nu in groep 8 op een basisschool zitten buiten Zuid-Kennemerland kunnen contact opnemen met de VO-school van voorkeur om de leerling aan te melden. 

  

De aanmeldperiode is terug te vinden in het Brugboek en wordt gecommuniceerd via de basisschool. Er vinden geen aanmeldgesprekken meer plaats. Via de websites van de scholen wordt in de maand april bekend gemaakt op welke school de leerlingen geplaatst zijn. Vanaf dat moment worden nieuwe brugklasleerlingen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op de school van plaatsing.

Ik ben Demi. Ik zit ondertussen al in de tweede klas. Dit jaar heb ik er extra vakken bij gekregen die ik in de eerste nog niet had. Ik heb dus ook allemaal nieuwe docenten erbij gekregen. Omdat ik mijn klas al goed ken heb ik veel leuke vrienden en vriendinnen om mij heen.

Demi – Leerling HBM

Toelating

Voor de toelating is het advies van de basisschool leidend. Wij nemen leerlingen aan waarvan de leerkracht van groep 8 het advies VMBO-tl of gemengd advies VMBO-kader/VMBO-tl of VMBO-tl/havo heeft gegeven. 

We streven ernaar de klassen niet te groot te maken met gemiddeld 26 leerlingen. Soms komt het voor dat de klas toch groter is. Maximaal 30 leerlingen proberen we te plaatsen in één klas.

Op de HBM haal je het vmbo-tl (mavo) diploma.

In de onderbouw (klas 1 en 2) mag je niet van het schoolplein af. In de bovenbouw mag dit wel.

In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die les. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn.
Via het programma CUP schrijf je in op de flexuren. Je kan dan kiezen uit stilte uren, werk uren en begeleidingsuren. Je kiest minimaal 10 en maximaal 15 flexuren.

Je kan bij elke docent hulp vragen als je iets niet begrijpt. Elke docent geeft begeleidingsuren waarop je kan inschrijven. Tijdens dit soort uren kan je onder begeleiding van een vakdocent werken aan het vak dat je moeilijk vindt. Ook kan je altijd terecht bij één van je mentoren.