Sport mavo
Wélke mavo – opleiding je bij ons ook kiest, je werkt op de HBM altijd (t)huiswerkvrij.
Voor de leerlingen die erg van sporten houden, bieden wij de sportmavo aan. De leerlingen uit de sportklas krijgen dan twee keer 80 minuten extra sport in de week naast de twee keer 80 minuten reguliere LO lessen. Een mooi sporttenue van de HBM hoort daar dan bij.
Naast de ‘gewone’ sporten, zoals hockey, voetbal, basketbal, softbal, volleybal, atletiek en turnen wordt er ook kennis gemaakt met sporten zoals fitness,rugby, surfen, klimmen, padel, squash, dans, crossfit, archerytag en kickboks. Snowworld om te skien/snowboarden en is er de mogelijkheid om mee te gaan op Snowcamp in leerjaar 3. De leerlingen hebben de keus uit skiën of snowboarden en krijgen op hun eigen niveau les.
Ik ben Demi. Ik zit ondertussen al in de tweede klas. Dit jaar heb ik er extra vakken bij gekregen die ik in de eerste nog niet had. Ik heb dus ook allemaal nieuwe docenten erbij gekregen. Omdat ik mijn klas al goed ken heb ik veel leuke vrienden en vriendinnen om mij heen.
Demi – Leerling HBM
Clinics, begeleiden en organiseren van sportevenementen
Gedurende het schooljaar worden er allerlei clinics gehouden in bijvoorbeeld zelfverdedigingssporten, dans, golf en zwemmen. Daarnaast doen wij in de regio mee aan de voetbal-, volleybal en softbal toernooien. Regelmatig winnen de teams van de HBM een prijs!
Het begeleiden en organiseren van sportevenementen hoort er in de bovenbouw voor de sportklas (LO2) ook bij.
Eindexamen doen in LO
Na de sportklas in klas 1 en 2, kun je LO2 gaan volgen in klas 3 en 4. Dit betekent dat je eindexamen doet in LO. Na je examen kun je dan bijvoorbeeld naar het CIOS (je krijgt extra punten bij je toelatingstest). Ook kun je denken aan een opleiding in de beveiliging, politie of het leger.
Aan de sportmavo zijn extra kosten verbonden. Dit is inclusief HBM sporttenue. Voor meer informatie zie de ouderbijdrage.
Thuiswerkvrije mavo
Hoe hebben we de (T)huiswerkvrije school ingericht en welke mogelijkheden zijn er wat betreft de Sportmavo, de Businessmavo en de havo-kansklas. Daarnaast vertellen wij meer over de begeleiding van leerlingen in de school.
We streven ernaar de klassen niet te groot te maken met gemiddeld 26 leerlingen. Soms komt het voor dat de klas toch groter is. Maximaal 30 leerlingen proberen we te plaatsen in één klas.
Op de HBM haal je het vmbo-tl (mavo) diploma.
In de onderbouw (klas 1 en 2) mag je niet van het schoolplein af. In de bovenbouw mag dit wel.
In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die les. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn.
Via het programma CUP schrijf je in op de flexuren. Je kan dan kiezen uit stilte uren, werk uren en begeleidingsuren. Je kiest minimaal 10 en maximaal 15 flexuren.
Je kan bij elke docent hulp vragen als je iets niet begrijpt. Elke docent geeft begeleidingsuren waarop je kan inschrijven. Tijdens dit soort uren kan je onder begeleiding van een vakdocent werken aan het vak dat je moeilijk vindt. Ook kan je altijd terecht bij één van je mentoren.