Businessmavo

Wélke mavo – opleiding je bij ons ook kiest, je werkt op de HBM altijd (t)huiswerkvrij. 

De HBM heeft al jaren een businessmavo. Met de businessmavo worden de leerlingen voorbereid op een ondernemende toekomst. Een eigen onderneming of een mooie baan in de ICT begint op de HBM! 
HBM heeft een VECON Business School certificaat. 

Leer Jong Ondernemen 

Het jaar wordt gestart met de module Jong Ondernemen. De leerlingen leren in een aantal lessen op een leuke en uitdagende manier de basisvaardigheden van het ondernemen. Inkoop/verkoop van producten, webshop bouwen en marketing zijn hier onderdeel van. Op basis van de eigen ervaringen verbeteren de leerlingen in de volgende modules de webshop- en verkoopmethodes. Een professionele webdesigner komt op de HBM met handige tips en trucs. De leerlingen maken een eigen domeinnaam aan en leren de basisvaardigheden van het programmeren. 

Een greep uit de rest van de opleiding biedt de leerlingen kennis over: videodesign, basisvaardigheden communicatie en marketing, vloggen en bloggen, slim omgaan met social media, nieuwste toepassingen in de ict, grafic design, inkopen en verkopen etc. Alles zoveel mogelijk toegepast in de praktijk! 

De HBM is echt mijn school. Als brugklasleerling begin je met de introdagen. We gingen zwemmen en bowlen; dat was heel gezellig. De docenten zijn aardig en kunnen goed uitleggen. Het is fijn juist dat het zo’n kleine school is, veel knusser.

Pem – Leerling HBM

Geen bijbaantje maar een eigen bedrijf 

Na vier jaar businessmavo is het de bedoeling dat de leerlingen in plaats van een bijbaantje een eigen bedrijf hebben opgestart. Bovendien kan iedere leerling het ‘Business Certificat’ verdienen waarmee je op het MBO laat zien dat je over de nieuwste ICT-vaardigheden beschikt. Dat geeft de leerling meteen een voorsprong en maakt de overstap naar het mbo gemakkelijker en succesvoller. 

Aan de businessmavo zijn extra kosten verbonden. Voor meer informatie zie de ouderbijdrage. 

We streven ernaar de klassen niet te groot te maken met gemiddeld 26 leerlingen. Soms komt het voor dat de klas toch groter is. Maximaal 30 leerlingen proberen we te plaatsen in één klas.

Op de HBM haal je het vmbo-tl (mavo) diploma.

In de onderbouw (klas 1 en 2) mag je niet van het schoolplein af. In de bovenbouw mag dit wel.

In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die les. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn.
Via het programma CUP schrijf je in op de flexuren. Je kan dan kiezen uit stilte uren, werk uren en begeleidingsuren. Je kiest minimaal 10 en maximaal 15 flexuren.

Je kan bij elke docent hulp vragen als je iets niet begrijpt. Elke docent geeft begeleidingsuren waarop je kan inschrijven. Tijdens dit soort uren kan je onder begeleiding van een vakdocent werken aan het vak dat je moeilijk vindt. Ook kan je altijd terecht bij één van je mentoren.