Projectdagen Kunstplein

Na de herfstvakantie hebben leerjaar 1 en 2 projectdagen voor Kunstplein in de planning! Lees hieronder wat de leerlingen dan allemaal gaan doen.

Kunstplein leerjaar 1.

Naar aanleiding van de kunststroming: de RENAISSANCE, waar de leerlingen mee bezig geweest zijn tijdens de lessen Kunstplein, gaan de leerlingen van leerjaar 1 zich verdiepen in Leonardo Da Vinci. Zij gaan in groepjes een krant maken over deze kunstenaar, waarin alle informatie komt te staan, die zij te weten zijn gekomen.

In de 15e eeuw is Leonardo één van de eerste kunstenaars die zich bezighoudt met de expressie en emoties van karakters. De mysterieuze glimlach van de Mona Lisa is daarvan een voorbeeld.

Verder was hij zijn tijd ver vooruit en is wereldberoemd geworden door zijn uitvindingen van vliegmachines en militair geschut.

 

Kunstplein leerjaar 2.

 

Tijdens de lessen Kunstplein zijn de leerlingen van alles te weten gekomen over het thema: Film:

Het ontstaan van de film; de geschiedenis (zwart-wit, stomme film, fragmenten), wat er allemaal bij komt kijken bij het maken van een film, enz. De leerlingen hebben o.a. een”  Filmreclameposter” gemaakt over hun favoriete film, een  filmrecensie geschreven, en korte film gemaakt. Tijden de Projectdag gaan ze in groepjes een STOP-MOTION FILM maken.