Ouderavond mediaopvoeding op Hageveld

Ouderavond

Mediaopvoeding hoe doe je dat?

Gastspreker Justine Pardoen

 

Op maandag 19 maart organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Heemstede een ouderavond over mediaopvoeding. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats op Atheneum College Hageveld, Hageveld 15 in Heemstede. De avond is bedoeld voor alle ouders, die kinderen hebben in de leeftijd van 12 tot 17 jaar.

 

Alle tieners zijn vele uren per dag online. De een gamet, de ander zit vooral op Instagram of YouTube. De online mogelijkheden passen bij uitstek bij de behoeften van jongeren. Maar dat ze snel een grens overgaan helaas ook. Als ouder kunt u niet meer met alles meekijken, maar hoe houdt u dan toezicht?

 

Jongeren hebben begeleiding nodig: ze zien de wereld vooral vanuit hun eigen behoeften. Ze experimenteren, maar moeten ondertussen daarbij niet teveel schade oplopen of toebrengen.

Als ouder loopt u tegen allerlei vragen aan, zoals: moet je verbieden dat ze met hun mobiel gaan slapen? Hoeveel porno hebben ze al gezien? Doen andere jongeren ook aan binge-watchen? En zitten al die media hun huiswerk niet veel te veel in de weg? Hoe kunnen wij als ouders praten over media zonder dat we precies weten wat ze allemaal doen en zonder ruzie te krijgen?

 

Op deze ouderavond doet spreekster Justine Pardoen voor u een deur open naar de wereld van tieners op internet: van Snapchat tot sexting, en van puberhumor tot pestgedrag.

 

Dr. Justine Pardoen is hoofdredacteur van het ouderplatform Ouders Online en richtte samen met Remco Pijpers de stichting Mijn Kind Online op. Ook is ze verantwoordelijk voor www.mediaopvoeding.nl, dé Vraagbaak voor ouders en professionals over jongeren en hun mediagedrag. Ze schreef verschillende boeken over omgaan met media thuis en op school, waaronder Verliefd op internet (over de seksuele ervaringen van tieners op internet). Haar laatste boek heet Focus! Over sociale media als de grote afleider.

 

Zin in een prikkelende maar toch ontspannen avond? Kom dan en ga naar huis met allerlei nieuwe tips, denk- en gespreksstof. U kunt zich tot uiterlijk 14 maart a.s. aanmelden bij Atheneum College Hageveld via email: college@hageveld.nl onder vermelding van “ouderavond Mediaopvoeding hoe doe je dat?”. Er zijn geen kosten voor u verbonden aan deze ouderavond.