Nieuwsbrief-aug-2017-hbm-3

Nieuwe teamleider
stelt zich voor!

Met ingang van 1 februari ben ik het team op de HBM komen versterken als teamleider. Ik vertel hierbij graag iets over mijzelf om via deze weg kennis te maken.

Geboren en getogen in Haarlem, woon ik nu met mijn partner en twee dochters in IJmuiden. Mijn oudste dochter zit in de 2e klas op het Schoter en mijn jongste dochter zit in groep 8 en zal dit jaar een keuze gaan maken voor een middelbare school. Wat is het verhelderend als ouder mee te maken hoe tieners omgaan met school en huiswerk. En mijn dochters hebben het soms met mij te verduren, een moeder die in het onderwijs werkt…. 🙂

Zelf ben ik inmiddels 20 jaar werkzaam in het onderwijs, voornamelijk als docent wiskunde. Ik ben begonnen op het Kennemer Lyceum, Mendelcollege, Ichthus Lyceum en de afgelopen 3,5 jaar werkzaam op ALACSA (voorheen Cartesius 2). Naast docent en mentor heb ik op deze scholen diverse rollen vervuld, mediationcoördinator, teamleider van een onderwijskundig team, coördinator formatief handelen, interim afdelingsleider en op mijn laatste school, schoolbouwer. ALASCA is een nieuwe school in Amsterdam, in hun 2e bestaansjaar heb ik mij aangesloten bij het kleine team schoolbouwers en hebben we de school samen op poten gezet. De onderbouw staat en dat is voor mij een moment voor een nieuwe uitdaging. Daarnaast vind ik het ook erg fijn om weer in mijn eigen regio aan de slag te gaan.

Ik heb heel bewust gekozen om op de HBM te solliciteren vanwege het (t)huiswerkvrije school concept en de aandacht voor de leerlingen. Ik zie hierin een mooie aanpak om leerlingen te begeleiden tijdens het leren. Ik kijk er dan ook naar uit om de leerlingen te ontmoeten op school, hopelijk kan dat weer in maart.

Sacha van Looveren