HBM College Tour
met Burgemeester Heemstede

PERSBERICHT

Burgemeester Astrid Nienhuis te gast bij College Tour op de HBM
HEEMSTEDE – Op donderdag 9 januari is Astrid Nienhuis, burgemeester van Heemstede, speciale gast bij de College Tour op de HBM. Eerder gingen onder andere Paul Rosenmöller en Fred Teeven haar voor. Tijdens het eerste lesuur mogen de HBM scholieren zoveel mogelijk vragen stellen.

*Astrid Nienhuis zoekt als burgemeester graag de verbinding en geniet volop van de contacten met inwoners en ondernemers. Ondanks haar volle agenda, pakte ze daarom de uitnodiging voor de College Tour met beide handen aan.

De HBM in Heemstede, sinds september 2018 een (t)huiswerkvrije school, is altijd op zoek naar innovatieve, aansprekende initiatieven voor de leerlingen. Zo ontstond het idee een College Tour te organiseren met inspirerende gasten die zich politiek en/of maatschappelijk verdienstelijk hebben gemaakt. Dit alles naar het voorbeeld van het spraakmakende televisieprogramma.

Stefan Boschma, docent maatschappijleer en wiskunde op de HBM, neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening. De leerlingen bereiden van tevoren zoveel mogelijk vragen voor, maar er is ook ruimte om spontaan vragen te stellen.

*Astrid Nienhuis (1965) studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte vanaf 1998 als officier van justitie in achtereenvolgens Haarlem, Schiphol en Alkmaar. In 2009 werd zij advocaat-generaal bij het gerechtshof in Amsterdam. Daarnaast werd zij in mei 2010 gemeenteraadslid voor de VVD in Velsen. In september 2011 werd Nienhuis burgemeester van Landsmeer. Op 17 januari 2018 werd ze benoemd tot burgemeester van Heemstede.

 

Lees HIER het artikel in de Heemsteder!