ECL meeloopdag
klas 4

Beste ouders en leerlingen,

 

Op dinsdag 20 februari ben ik met een groep van 15 examenleerlingen op het ECL in Haarlem geweest. Doel van dit bezoek was om de leerlingen kennis te laten maken met de school, maar ook om van de havo decaan en oud mavo leerlingen te horen hoe de overstap is verlopen en wat het HBO na de havo inhoudt.

We werden hartelijk ontvangen door dhr. Andrew Gilman, afdelingsleider voor 4 havo. Van hem kregen wij een persoonlijke rondleiding door de school. Sommige leerlingen werden hier wat giechelig van; we mochten lokalen bekijken waar soms ook les werd gegeven. Dus wij waren net zo’n grote attractie als andersom. Wat opviel was de ongedwongen sfeer; er werd gewoon geaccepteerd dat wij even kwamen kijken. Erg leuk.

De mediatheek vonden de leerlingen erg mooi net als het theater waar de rekwisieten voor de voorstelling s ‘avonds al klaar stonden. De school zelf werd verschillend beoordeeld; sommigen vonden de oude stijl en de glas-in-lood ramen erg sfeervol terwijl anderen juist de moderne inrichting van onze eigen HBM op slag meer gingen waarderen.

In de pauze zaten we bij elkaar in de kantine. Tot dat moment hadden onze leerlingen eigenlijk niet door hoe groot het ECL is. Tot de pauze begon en het volliep met leerlingen. Dat was toch wel even heftig; van 325 naar ruim boven de 1000!

Vervolgens hadden wij een afspraak met de decaan dhr. Michiel de Koning en twee oud mavo leerlingen die nu in 4 havo zitten.

Onze leerlingen zaten vol vragen en die zijn allemaal uitvoerig aan de orde geweest. Wat de grote veranderingen zijn tussen mavo en havo, hoeveel huiswerk er is op de havo en hoe kies je nu een goede HBO opleiding?

Een interessante dag; de meesten waren knap moe van alle indrukken. Sommige leerlingen hebben na deze dag hun wens om naar 4 havo te gaan wat bijgesteld, anderen zijn nog meer vastbesloten om de normen te halen of te houden.

Alle leerlingen die door willen naar 4havo moeten bij mij een doorstroomformulier halen, en een formulier waarop de collega’s hun advies kunnen invullen. De rest van de formulieren kunnen worden gedownload van de website.

Ik wens alle leerlingen veel succes en ga ervoor!

 

Esther Kerkstra

Decaan HBM